Kategoria: Porady
Dieta zimowa – jak odżywiać się zimą, aby mniej chorować?
To, co znajduje się na naszych talerzach bardzo mocno wpływa na jakość zdrowia, a tym samym...
Czytaj więcejRóżne schorzenia, różni lekarze – do kogo iść, kiedy jest coś nie tak?
Gdy zaczynamy się źle czuć, a środki przeciwbólowe, przeciwzapalne i przeciwgorączkowe dostępne...
Czytaj więcejAshwagandha – właściwości i zastosowanie
Medycyna naturalna to nie żadne czary mary, dobroczynny wpływ ekstraktów z wielu roślin...
Czytaj więcejJet lag – najważniejsze informacje
Podróże kształcą, podróże bawią, bywają pasją labo integralną częścią życia zawodowego, ale...
Czytaj więcejSód – nadmiar i niedobór sodu w organizmie
Sód to jeden z wielu składników mineralnych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu....
Czytaj więcejMleko bez laktozy – czy to jeszcze mleko?
Mleko – kiedyś niemal podstawowy składnik diety, do którego spożywania zachęcali specjaliści od...
Czytaj więcejNarkolepsja – schorzenie, którego nie możesz bagatelizować!
Nagłe przyśnięcie w trakcie czytania książki, wyjątkowo nużącego wykładu, czy też podczas...
Czytaj więcejDieta dla mózgu – co jeść, żeby sprawnie myśleć
Mózg to centrum dowodzenia naszego ciała. Nie tylko pozwala myśleć, rozumieć i odczuwać emocje,...
Czytaj więcejFruktozemia – objawy, dieta, leczenie
Nietolerancja fruktozy to schorzenie pokarmowe, które polega na niewłaściwym trawieniu cukrów...
Czytaj więcejCzosnek na przeziębienie – jak jeść czosnek przy przeziębieniu i grypie?
Czosnek nie bez powodu nazywany jest naturalnym antybiotykiem. Kiedy czosnek jest znakomitym remedium i w jakiej podać go formie – a kiedy zdecydowanie nie wystarczy?
Czytaj więcejImbir na przeziębienie: właściwości, jak przyrządzić napoje imbirowe?
Szukasz sposobu na walkę z infekcją? Sięgnij po korzeń imbiru na przeziębienie – naturalny lek jest bliżej, niż myślisz.
Czytaj więcejSwędzenie skóry: przyczyny oraz sposoby łagodzenia swędzenia skóry
Dlaczego skóra swędzi, jakie są możliwe przyczyny świądu i jak skutecznie łagodzić swędzenie.
Czytaj więcej